Hur det startade

Ja, hur kom jag på en sådan rolig idé som att börja köra velomobil. Vad jag minns så har jag länge tänkt på ett fordon som är lätt och bränslesnålt. Jag tycker att det är så onödigt att transportera runt en massa stål, som man gör i en bil.

Första gången jag hörde om en velomobil var då jag läste om en från Jakobstad som hade köpt en velomobil. Efter det började jag titta på filmer på youtube om velomobiler, och var fast. Ganska snart kom jag på att det fanns (finns inte mer) en i Ekenäs som säljer velomobiler. Jag tog kontakt dit och fick reda på att en velomobil fanns i Österbotten som skulle transporteras tillbaka till Ekenäs. Den velomobilen landade hos mig för att jag skulle få känna på hur det känns. Jag hade den ungefär en månad och efter det ville jag inte lämna tillbaka den mera, så jag köpte den.

Vad har då ändrats i och med att jag blivit velomobilägare? Tidigare cyklade jag inte så mycket, kanske 500 km per år. Jag hade en känsla av ett stort mörker som låg ungefär efter Vasa centrum, så långt kunde jag cykla men efter det var det terra incognito. Med min velomobil har det mörkret upplösts. Nu tvekar jag inte att cykla 30-40 km bara som transport. Ganska tidigt började jag också drömma om en långresa och London var målet. Jag provade på att cykla tur och retur till Jakobstad för att testa hur 200 km skulle kännas. Jag fick väldigt sjukt i ljumsken, en sträckning. Sommaren 2015 gjorde jag min långresa. Jag kom inte till London utan slutade i Travemunde och tog båten till Helsingfors. Den resan blev ca 1800 km, och jag hade inte sjukt i ljumsken en enda gång.

Idag firar jag också ett litet jubileum. Idag spräckte jag 1000 km vallen för i år. Jag firade det med kaffe vid Vasa torg.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s