Mittvelomobiliv

Hej.

Nu har jag startat en blogg (åtminstone tror jag att jag gjort det) och den skall handla om mitt liv med min velomobil.

En velomobil är en liggcykel som har en kaross. Liggcykeln gör att man sitter bekvämt och får stor kraft till tramporna. Karossen gör att vindmotståndet blir minimalt och därför blir farten ofta hög. Karossen ger också skydd för vädret så jag är mycket mindre påbyltad än andra cyklister. Det är också skönt med karossen då det regnar.

Min velomobil är en Mango och den är byggd i Holland. Mango är en bra velomobil för vardaglig användning. Den är inte den snabbaste men den är behändig. Härom dagen firade jag två års jubileum med min Mango. Den första bokförda kilometern är från 5.4.2014. Nu har jag över 13500 km på mätaren. Jag använder min velomobil som mitt transportfordon. Nästan dagligen pendlar jag från Vasa (där jag bor) till Solf (där jag arbetar) och det ger ungefär 42 km per dag.

Med en velomobil väcker man enorm uppmärksamhet och speciellt eftersom jag är den enda velonauten i Vasa. Jag är säker på att jag också väcker förargelse då folk blir skrämda då jag kör förbi dem. Jag försöker ta hänsyn till folk.

Jag har drömmar och visioner men det får komma senare i bloggen.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s