Stafettkarnevalen

Nu har jag för första gången varit på stafettkarnevalen. I år arrangerades stafettkarnevalen i Vasa på Karlsplan och jag hjälpte till vid kyrkans tält. Jag hade dock en liten baktanke. Jag kom dit med min velomobil och parkerade den bredvid tältet. Efter det var det demonstration av velomobil som gällde under dagarna två. Jag har säkert haft flera hundra barn som provsuttit min velomobil. Då jag for på matpaus måste jag ju cykla precis genom den värsta trängseln och oj vad många glada barn jag har sett. Vissa barn var väldigt nyfikna och frågade en hel del om velomobilen. Jag hoppas att de har fått upp ögonen för ett alternativt sätt att transportera sig själv sedan då de blivit vuxna.

Det är roligt att höra till velomobilgemenskapen. Det bästa är att i vår krets så är det inget ovanligt med resor på hundratals kilometer per cykel. Tänk att få vara med i det sammanhanget.

Jag kommer troligen att resa ner till Frankrike i juli och prova velomobilen Mulsanne, min dröm. Jag får också med mig en del av familjen, men de har andra planer än velomobilcyklande, märkligt. Efter den resan kanske jag i bästa fall har lagt in en beställning på en ny velomobil. De som läser detta får rösta om färgerna. Min plan är att ha den blå längst ner och högst upp. I mitten skall den vara vit, alltså Finlands färger. Planen är också att jag skall pryda velomobilen med muminfigurer (finlandssvenskt). Jag kan inte garantera att jag lyder de råd jag får av er, men ni kan ju försöka.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s